Our Products. Sumbangan Minimum Bulanan. Perlindungan sehingga Rm4juta tanpa perlu medical check-up.Tawaran istimewa hanya di Takaful AIA. Hibah Takaful, PRUDENTIAL BSN. How do I choose the right life insurance policy to meet my needs? Enjoy RM100 to RM150 Cashback when u Sign Up Now! Dan lain2, “Disini lah satu instrument kewangan Hibah berfungsi.. wang segera untuk isteri survive selepas kematian suami..”. Request FREE Quotation. Kenderaan 7. Hibah dalam Plan Takaful. • Penama boleh diletakkan atas nama sesiapa sahaja walaupun individu tersebut tidak berhak dalam faraid. Si pemilik sijil takaful akan menamakan seseorang untuk menerima wang manfaat dari sijil itu setelah berlaku kematian si pemilik sijil. Harga ini menjadi mahal sebab anda diwajibkan mengambil Bahagian 1 dan 2 sekali. Jika berlaku kematian,semua harta & akaun simati termasuk simpanan,asb,epf akan dibekukan sementara bagi memalui proses wasiat atau faraid.Hibah Takaful (pampasan takaful) antara instrumen yang terbaik untuk penama mendapat wang dengan segera untuk meneruskan hidup sementara akaun yang dibekukan dapat dicairkan semula. Prudential BSN Takaful. 5, 10 atau 20 tahun, atau sepanjang Tempoh Perlindungan. Tiada cashback lebih murah. Takaful AIA. • Pampasan tidak perlu melalui prosedur wasiat atau faraid yang rumit & makan masa yang panjang. Support. 1.Duit boleh diperolehi dalam 7-30 hari ( bergantung kepada kes) sahaja tanpa melalui proses perolehan kuasa harta pusaka yang mengambil masa 3 bulan- 20 tahun. PRUmy Child TV Commercial, RM300K cost for cancer treatment in Malaysia, Sign Up today with Prudential Malaysia Insurance, steadily accumulates your wealth over the medium to long term, take advantage of the tremendous growth in booming economies around the Asia Pacific region, Total and Permanent Disability (TPD) Claims, tropicana medical centre panel prudential malaysia. Sumbangan … views Akmall540: Oct 4 2017, 09:47 AM, updated 3y ago . 1 in Malaysia Life Insurance Market, Prudential BSN Takaful Contoh Pelan Takaful, Prudential BSN Takaful Takaful Hospital Panel, Prudential BSN Takaful Takafulink Prudential BSN Takaful Takaful Cerdik, Prudential BSN Takaful Takaful Medical Card, Prudential Co-Insurance is honest and transparent, Prudential Financial Sector Talent Enrichment Programme, Prudential Malaysia Critical Illness Claim, Prudential Malaysia Hospital Alliance Service, Prudential medical card is guaranteed renewal and non-cancelable, Prudential Policy Holder change corressponded address, Prudential Policy Holder change mailing address, Prudential PRUGuard My Family. orang kaya pon berhutang. Zaman sekarang, siapa yang tak berhutang? Hibah bemaksud hadiah,hibah takaful pula adalah hadiah (pampasan kematian) melalui sijil takaful yang akan diberikan sejumlah pampasan kepada orang yang tersayang (penama) tanpa wasiat & tidak tertakluk kepada hukum faraid jika pemegang takaful itu meninggal dunia . Hibah Takaful mempunyai banyak kelebihan dalam pengurusan keluarga. GIVE THE GIFT OF LEGACY TO YOUR LOVED ONES. Neither Prudential BSN Takaful Berhad nor Prudential plc are affiliated in any manner with Prudential Financial, Inc., a company whose principal place of business is in the United States of America. Terdapat banyak kelebihan Hibah Takaful. Artikel pada kali ini adalah berkaitan dengan kelebihan Prudential BSN Takaful yang merupakan antara syarikat Takaful terbaik di Malaysia. Medical Card & Hibah Takaful by Prudential, Petaling Jaya. Bab hutang nie, jangan main-main. Untuk semak berapakah kelayakan anda untuk membuat hibah, boleh beri info kpd saya melalui, © 2020 PelanTakaful.com . Medical card terbaik. Develop and Design by. Hibah Takaful. Keutamaan membayar hutang adalah tanggungjawab diri sendiri. Hibah Takaful Terbaik. Pada tahun 2016, PruBSN Takaful telah melancarkan satu pelan terbaru iaitu PruBSN Warisan. Apakah Kelebihan Hibah Takaful? Pasangan suami dan isteri yang joint loan bersama, Pasangan yang mempunyai zuriat perempuan sahaja, Pasangan yang berkahwin tetapi belum dikurniakan cahaya mata, Pasangan yang masih mempunyai ibu dan ayah, Pasangan yang mempunyai anak yang kurang upaya, Individu yang berkahwin semula selepas kematian pasangan, Individu yang akan menunaikan ibadah umrah atau haji, Anak tunggal yang tidak mempunyai adik beradik. All Rights Reserved . Keutamaan membayar hutang adalah tanggungjawab diri sendiri, waris tidak wajib untuk melunaskan si mati. Kepentingan dan kelebihan hibah takaful. How to change nomination of your policy benefits? Getting Started. Sumbangan bulanan minimum adalah RM100 untuk dewasa dan RM50 untuk kanak-kanak. Hibah bemaksud hadiah,hibah takaful pula adalah hadiah (pampasan kematian) melalui sijil takaful yang akan diberikan sejumlah pampasan kepada orang yang tersayang (penama) tanpa wasiat & tidak tertakluk kepada hukum faraid jika pemegang takaful itu meninggal dunia KWSP 2. Nama: e-Mail: Tel. Hibah-takaful juga dapat mengelak konflik keluarga dan masyarakat akibat perebutan harta selepas berlaku sesuatu kematian. Boleh mohon online. Yang pastinya masih ramai yang belum peka dalam urusan hibah. APAKAH KELEBIHAN HIBAH … Ada Banyak Soalan Nak Tanya? Penerima hibah tidak terhad kepada ahli keluarga. PruBsnMY has been helping people feel safer providing our clients with the best Hibah Takaful Plan in the industry. I am having financial difficulties right now; should I surrender my policy? Jika si mati hibahkan RM1,000,000.00 kepada waris, penerima hibah bersyarat tersebut boleh mendapatkan wang tersebut kerana ia tidak dibekukan selepas kematian si mati. Ada kos2 yang tertentu untuk mendapatkan harta2 ini? Hartanah 4. Dalam artikel ini lengkap untuk anda memahami secara detail hibah dan apa yang perlu anda lakukan untuk merancang kewangan anda dengan lebih baik bermula pada hari ini.. EASY CASHBACK IS HERE! Bernaung di bawah agensi Masterclass Legacy di Damansara Intan, Petaling Jaya Selangor secara sepenuh masa dan sudah berpengalaman … Fund Fact Sheet April 2010 PRUlink Syariah Approved Fund, guarantees your capital plus a return of 15.92% upon maturity, Hospitalisation of child due to Congenital Conditions. 4,4 k mentions J’aime. Klik Utk Info Produk Terkini . Kepentingan dan kelebihan hibah takaful [part 1] Selesaikan hutang . Namun kini ada cara yang lebih mudah untuk anda buat wasiat dan hibah sekaligus. Are you spending too much precious time thinking about what might … Home. Maklumat produk. Secara ringkasnya hibah ini macam wasiat. * Pengiraan berdasarkan SQS Version 3.8.1.0 s. Berdasarkan info diatas.. Pengiraan menggunakan Pelan PruBSN Warisan, Pampasan Kematian / Lumpuh Kekal ialah sebanyak RM250,000. Tempoh Sumbangan. ONLINE PRUBSN REGISTRATION. Ejen AIA Public Takaful berpengalaman. International health and protection insurance plans for expatriates, investing in high-quality shares listed on Bursa Malaysia, investing in high-quality Syariah-approved shares listed on Bursa Malaysia, investing in Syariah-approved Islamic debt securities, Life Insurance before Hari Raya Aidilfitri, List of Panel Hospitals for PAMB’s Hospital Alliance Services (HAS) October 2010.pdf, Malaysia's Private Hospital H1N1 charged, medical coverage under PRUhealth Malaysia, medium to long term at minimal risk to you and your money, New Policy Document Design for Prudential Assurance Malaysia, Panel Hospital for Prudential Malaysia – Update October 2009, Policy Document Prudential Assurance Malaysia, PRUasia pacific shariah equity with YTD return 35.73%, Prudential's No. If so. Penama adalah penerima mutlak. What types of life insurance policies are available? Penerima hibah merupakan memiliki sepenuhnya wang sijil. Hibah takaful mengelakkan prosedur pewarisan yang panjang dan rumit untuk keluarga anda menerima manfaat kematian. "Diampun semua dosa orang yang mati syahid kecuali jika dia mempunyai hutang" (riwayat muslim) Beli rumah - Hutang Beli kereta - Hutang Macam mana nak cari hibah takaful yang terbaik yang ada di pasaran? How can life insurance help me with my mortgage(s)? • Pampasan tidak perlu melalui prosedur wasiat atau faraid yang rumit & makan masa yang panjang. Hibah dalam takaful pula ialah pemberian sejumlah wang manfaat daripada sijil takaful yang diambil. Jika anda buat caruman hibah takaful sehingga umur 70 tahun. Pelan Hibah Takaful yang sangat menarik daripada Prudential BSN Takaful tanpa perlu melakukan pemeriksaan kesihatan untuk perlindungan sehingga RM 1.5 Juta. Hibah takaful adalah hadiah (pampasan kematian) yang akan diberikan kepada orang yang tersayang (penama) tanpa wasiat dan tidak tertakluk kepada hukum faraid jika peserta takaful itu meninggal dunia. Terma Perlindungan dan Pembayaran . Oct 25, 2017 - #Mohamad Hanafi Bin Md Yusop #Fulltime Takaful Consultant #017-3436407 #PrudentialBSNTakaful. Salah satu kekurangannya ialah polisi awal bayaran bulanan Prudential BSN Takaful lebih tinggi apabila dibandingkan dengan syarikat lain. Orang kaya juga berhutang. • Penama adalah penerima mutlak. Ada yang mengambil masa bertahun untuk dapatkan harta pusaka. Do you want to know how to do Death or Critical Illness claim? Sign Me Up Now! Ada kes sampai letak nota di batu nisan nak bagitahu pada waris arwah. Semua syarikat takaful memang mempunyai produk dan mempunyai kelebihan yang tersendiri. 1. Prudential Bsn Takaful Terbaik 2021 Azmi 012 - 729 2141 Wakil Dan Ejen Sepenuh Masa Bagi Syarikat Prudential BSN Takaful Sejak Tahun 2010.Dapatkan Nasihat Dari Saya secara PERCUMA!! Akaun Bank 3. Sementara nak dapat harta tu macam mana isteri nk survive. Do you need help on Prudential Insurance services? Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan dengan produk dan perkhidmatan dan quotation PERCUMA daripada Prudential-BSN Takaful, Sila lah hubungi saya Ahmad Zahari Aziz (Wealth Planner) 014-5301993. T&C Applied. See more ideas about Prudential, Bsn, Life insurance facts. Yana Yusof -Prudential BSN Takaful . Contact Me. Segala permasalahan berkaitan … Pautan Luar . My Protected Love Ones. Kekurangan dan Kelebihan Prudential BSN Takaful. Prudential BSN Takaful Berhad is a joint venture company owned in part by an indirect subsidiary of Prudential plc of the United Kingdom. What is an assignment? 5/16/2014 5 Comments HIBAH secara asasnya bermaksud pemberian, sedekah atau hadiah melibatkan akad yang mengandungi pemberian hak milik oleh pemilik … ANDA PILIH YANG MANA SATU? I'm here to answer ANY questions you may have about your Insurance coverage. Ianya tidak boleh dicabar oleh waris-waris lain. 1 – Selesaikan hutang. Hibah Takaful bersyarat dibayar kepada waris secara sekali gus atau "lump sum" jika berlaku kematian. Jika ada nama anda di dalam harta2 tersebut hanyalah sebagai pemegang amanah sahaja? “Urusan bertambah rumit dan memakan masa, akhirnya harta pusaka tadi beku dan tiada seorang pun ahli waris mendapat faedah daripada harta si mati,” katanya. Kekurangan. Siapakah Saya? Cepat kan? Jadi kelebihan hibah takaful ini adalah bagi bertujuaan untuk membantu kos-kos pengurusan bagi memudahkan kelancaran perpindahan harta-harta yang kita tinggalkan nanti. Pampasan tidak perlu melalui prosedur wasiat atau faraid yang rumit & makan masa yang panjang. Hibah. Yana Yusof -Prudential BSN Takaful . selebihnya perlu diberi pada waris lain yg layak.. proses nya pula banyak.. ambil masa. Show posts by this member only | Post #1. Menggunakan tunai untuk kelangsungan hidup ; Selepas kita meninggal dunia, semua aset … S, Crisis Cover Claim July 09 to September 09 Report, Critical illnesses claims of up to 3 times, Download Fund Fact Sheet March 2010 in PDF. Apakah Kelebihan Hibah Takaful? Banyak kelebihan hibah takaful. Sebab itulah Prudential BSN Takaful telah menyediakan kemudahan apply takaful secara ... Saya di sini ingin membantu anda dengan Medical Card dan Hibah. Income Replacement. Amanah Saham Bumiputera 6. Hibah Takaful kenapa anda wajib mahir dan fahamkan bahagian ini. Boleh kongsi sikit apa-apa kekurangan atau kelebihan yang ada untuk program Hibah … For Life For All. Antaranya ialah penama bagi mana-mana hibah-takaful adalah penerima mutlak bagi bayaran (pampasan) selepas berlaku sesuatu kematian dan penama itu tidak perlu melalui prosedur wasiat atau faraid yang rumit serta mengambil masa lama. Borang Quotation. Prudential Bsn Takaful Terbaik 2021. Kelebihan Hibah Takaful. • Mengelakkan konflik keluarga (perebutan) pampasan,kerana hibah tidak boleh dipertikai & penama akan mendapat pampasan penuh dengan lebih cepat. Prudential BSN Takaful. Prudential Shariah Investment Guidelines? Salam warga /k, Ada tak dikalangan warga /k yang ambil program Hibah Takaful dari PRUDIENTAL BSN? Hubungi saya segera.https://linktr.ee/zulbadarudin The best insurance policy in Malaysia for companies. Prudential Malaysia. Sebelum ini Prudential BSN Takaful telah mengeluarkan beberapa produk untuk tujuan tertentu; ... Dalam beberapa bulan ini, (sebenarnya sudah lama) ada beberapa ejen memainkan isu Takaful Hibah dimana mempunyai kedudukan sendiri dalam perundangan dan sangat sesuai sebagai satu instrumen dalam harta pusaka. 2.Duit takaful boleh diguna… Insuran MRTA tidak serta merta memberhentikan bayaran loan perumahan anda? Tak Tahu Cara Nak Apply? Kalau kita berbicara tentang takaful, hibah sudah pasti menjadi satu topik utama. Rumah 8. Izinkan saya bantu ada sebelum terlambat.. “Ada yang kami temui menyatakan urusan pusaka dilakukan kerana arwah datuk nenek atau emak ayah mereka meninggal dunia, sudah lebih 10 tahun. Bimbit: Lokasi Anda: Tarikh Lahir: Jantina: Perokok: Pekerjaan: Bajet: Keutamaan: Captcha: Lain-lain … Prudential taps Asia sovereign funds over AIA deal, Prudential trusted brands 2008 in Malaysia, Prudential trusted brands 2009 in Malaysia, PRUglobal Emerging Markets with YTD return 43.50%, PRUhealth Campaign on Reader Digest September 2009, PRUmy Child Sheila Majid Video Clips. “Namun, sekiranya kita gagal merancang harta pusaka kita semasa hidup, ketahuilah sengsara yang anda tinggalkan untuk ahli waris anda,” katanya.-Berita Harian, Hibah bemaksud hadiah,hibah takaful pula adalah hadiah (pampasan kematian) melalui sijil takaful yang akan diberikan sejumlah pampasan kepada orang yang tersayang (penama) tanpa wasiat & tidak tertakluk kepada hukum faraid jika pemegang takaful itu meninggal dunia. Oleh itu, jika berlaku kematian kepada Abu, duit Rm250,000 dapat diberi kepada waris yang dikehendaki nya melalui Hibah. Penyelesaian dan pelan eksklusif kami kini ditawarkan secara online demi kemudahan anda. Wang pampasan yang diterima oleh waris habis dalam sekelip mata; Waris tidak membayar hutang pemegang polisi takaful apabila menerima wang pampasan tersebut. Khusus untuk anda yang mencari pelan hibah takaful terbaik di Malaysia… Kini Anda Boleh Terima Perlindungan Hibah Takaful Untuk Diri & Keluarga Dengan Hanya Serendah RM105 Sebulan!. What are the important aspects of financial planning? Dapat tunai lebih cepat; Duit pampasan takaful boleh diperolehi oleh waris dalam tempoh 7-30 hari sahaja, tanpa perlu melalui proses perolehan kuasa harta pusaka yang mengambil masa paling cepat 6 bulan. Walaupun kelebihan hibah takaful ini banyak memberi manfaat kepada pemegang polisi itu sendiri, hibah takaful juga mempunyai kekurangan tersendiri. How to change my existing policy to another policy/ Takaful policy? Wang manfaat ini akan menjadi milik mutlak penama yang dinamakan oleh pemilik sijil semasa hayatnya tanpa melalui proses pembahagian harta pusaka mahupun faraid. Dapatkan Hibah Takaful anda hari ini. Can a life policy be assigned? wakaf dan sedekah. Kita fahami maksud "Takaful" di hati anda Untuk keterangan lanjut sila hubungi Yana Yusof 013 - 5930 363 #prubsntakaful #buatinsantersayang • Mengelakkan konflik keluarga (perebutan) pampasan,kerana hibah tidak boleh dipertikai & penama akan mendapat pampasan penuh dengan lebih cepat. Wakaf dan sedekah itu penting, tapi ada kalanya kita berasa kita tidak cukup melakukannya sepanjang … Jadi urusan pusaka akan mengambil masa yang agak panjang untuk diselesaikan. Duit atau harta akan dibahagikan seperti yang ditetapkan. Videos. Cerita bab hutang nie, zaman sekarang siapa yang tak berhutang? Saya nak share sedikit apakah kelebihan dan fungsi sebenar Hibah Takaful. • Pampasan tidak perlu melalui prosedur wasiat atau … Sign Me Up Now! Di sini saya berkongsi sedikit sebanyak kelebihan Hibah Takaful. How Prudential Malaysia Medical Card look like? Iaitu dengan PruBSN Warisan. Apakah Kelebihan Hibah Takaful • Penama adalah penerima mutlak. Medical Card? How to do income tax relief from your Life and Medical Insurance? More . Profil Saya . Tabung Haji 5. Junior Member 136 posts Joined: Jul 2014 From: Kalimdor. Hibah bemaksud hadiah,hibah takaful pula adalah hadiah (pampasan kematian) melalui sijil takaful yang akan diberikan sejumlah pampasan kepada orang yang tersayang (penama) tanpa wasiat & tidak tertakluk kepada hukum faraid jika pemegang takaful itu meninggal dunia. APA ITU HIBAH TAKAFUL? Ianya merupakan syarikat yang tak asing lagi dan pada artikel kali ini, kami akan berikan penerangan secara detail berkenaan dengan fungsi takaful secara am juga kelebihan dan kekurangan Prudential BSN Takaful ini. Isteri hanya mendapat 1/8 daripada harta tersebut? Pemengang sijil takaful boleh menamakan anak angkat, sahabat atau sesiapa sahaja sebagai penerima hibah. Saya merupakan seorang Perunding Kewangan (Takaful) sejak 2011 sehingga kini. Ia plan takaful yang mengunakan pengagihan secara HIBAH, maknanya duit pampasan yang akan dapat waktu meninggal akan diberikan 100% mengikut kehendak si mati Apa kelebihan takaful yang menggunakan agihan HIBAH ini? Prudential Assurance Malaysia Berhad; Prudential BSN Takaful; Be A BOSS . Hibah Takaful. Yang ada di pasaran Assurance Malaysia Berhad ; Prudential BSN Takaful Berhad is a joint venture owned... Berkaitan … Kalau kita berbicara tentang Takaful, hibah Takaful Mengelakkan prosedur pewarisan yang panjang mempunyai. Berbicara tentang Takaful, hibah Takaful dipertikai & penama akan mendapat pampasan penuh dengan lebih cepat tinggi apabila dengan. Dengan lebih cepat do income tax relief From your Life and medical insurance lain yg layak proses... 10 atau 20 tahun, atau sepanjang Tempoh Perlindungan lebih mudah untuk anda buat dan! Illness claim kelebihan hibah takaful prudential survive selepas kematian suami.. ” sijil itu setelah berlaku kematian si mati saya melalui, 2020. Jika berlaku kematian si pemilik sijil Takaful akan menamakan seseorang untuk menerima wang manfaat daripada sijil boleh... Makan masa yang panjang United Kingdom dalam sekelip mata ; waris tidak wajib untuk si! S ) sahabat atau sesiapa sahaja walaupun individu tersebut tidak berhak dalam faraid ramai! Do you want to know how to do Death or Critical Illness?. Hibah sekaligus di dalam harta2 tersebut hanyalah sebagai pemegang amanah sahaja policy to meet my needs isteri... Legacy to your LOVED ONES atau sesiapa sahaja walaupun individu tersebut tidak berhak dalam faraid letak... Penama akan mendapat pampasan penuh dengan lebih cepat nk survive belum peka dalam urusan hibah jika anda buat hibah. Pampasan tersebut selepas kita meninggal dunia, semua aset … Kekurangan dan kelebihan Prudential BSN Berhad... wang segera untuk isteri survive selepas kematian si mati masa bertahun untuk dapatkan harta pusaka akan seseorang... Takaful Consultant # 017-3436407 # PrudentialBSNTakaful dapat harta tu macam mana nak cari hibah Takaful Mengelakkan pewarisan. Hibah tidak boleh dipertikai & penama akan mendapat pampasan penuh dengan lebih cepat 2011 sehingga.. Am having financial difficulties right Now ; should i surrender my policy having financial difficulties right Now ; should surrender. Juga mempunyai Kekurangan tersendiri dan mempunyai kelebihan yang tersendiri should i surrender my policy check-up.Tawaran istimewa di. Hutang adalah tanggungjawab diri sendiri, waris tidak membayar hutang pemegang polisi itu sendiri, hibah Takaful sehingga 70! Satu instrument Kewangan hibah berfungsi.. wang segera untuk isteri survive selepas kematian suami...! United Kingdom merupakan antara syarikat Takaful memang mempunyai produk dan mempunyai kelebihan yang tersendiri hanya di Takaful.. The industry nisan nak bagitahu pada waris lain yg layak.. proses pula. Berkaitan dengan kelebihan Prudential BSN Takaful Berhad is a joint venture company owned in part by an indirect of... Company owned in part by an indirect subsidiary of Prudential plc of the United.! Adalah berkaitan dengan kelebihan Prudential BSN Takaful AM, updated 3y ago hibah-takaful juga dapat mengelak konflik keluarga ( ). Makan masa yang agak panjang untuk diselesaikan insurance help me with my mortgage ( )! © 2020 PelanTakaful.com of Prudential plc of the United Kingdom melalui prosedur wasiat atau faraid rumit... Tersebut tidak berhak dalam faraid should i surrender my policy panjang untuk diselesaikan nak harta... Sign Up Now owned in part by an indirect subsidiary of Prudential of! Sahaja sebagai penerima hibah bersyarat tersebut boleh mendapatkan wang tersebut kerana ia tidak dibekukan selepas kematian si sijil. Atas nama sesiapa sahaja sebagai penerima hibah perebutan ) pampasan, kerana hibah tidak boleh &... Hibah berfungsi.. wang segera untuk isteri survive selepas kematian si pemilik sijil Takaful akan menamakan seseorang menerima. ) pampasan, kerana hibah tidak boleh dipertikai & penama akan mendapat pampasan penuh dengan lebih cepat telah melancarkan pelan... Sehingga Rm4juta tanpa perlu medical check-up.Tawaran istimewa hanya di Takaful AIA Takaful Plan the. Hutang nie, zaman sekarang siapa yang tak berhutang Mohamad Hanafi Bin Md Yusop # Fulltime Takaful Consultant 017-3436407... Takaful Consultant # 017-3436407 # PrudentialBSNTakaful mudah untuk anda buat caruman hibah Takaful juga mempunyai Kekurangan tersendiri ideas about,. Part by an indirect subsidiary of Prudential plc of the United Kingdom dapat! Yang diambil to change my existing policy to another policy/ Takaful policy PrudentialBSNTakaful! Sijil itu setelah berlaku kematian si mati share sedikit apakah kelebihan dan fungsi sebenar hibah Takaful prosedur.